DESSERTJES / SNACKS
Af en toe een dessertje om de maaltijd af te sluiten, moet zeker kunnen. Om een dessertje ook voedzaam te maken, kies je best voor een dessertje dat vezeltjes, fruit of magere melkproducten bevat. Hieronder wat meer inspiratie!
Volkoren vanille-amandelwafeltjes met appelmoes
Ingrediënten voor ca. 15 wafeltjes:
- 250 g volkoren tarwebloem
- 2 eieren
- 200 ml appelmoes mousseline (zonder toegevoegde suiker)
- 200 ml amandelmelk
- 4 el vloeibare margarine
- 1 el bakpoeder
- 1 el puddingpoeder (zonder toegevoegde suiker: vb. Imperial)
- 3 el zoetstof (vb. Sugarly van Canderel, Zusto)
- 2 kl amandel extract
- 1 vanillestokje (of 2 kl vanilla extract)
- 2 el kaneel
- 1/2 kl zout
Bereiding:
- Verwarm het wafelijzer en vet het zuinig in met wat druppeltjes olie.
- Vermeng de bloem, het puddingpoeder, het bakpoeder, de zoetstof en de kaneel in een ruime kom.
- Voeg de eieren één voor één bij het mengsel en vermeng opnieuw alles goed.
- Voeg vervolgens de margarine en de appelmoes toe en meng opnieuw alles goed door elkaar tot je een homogene massa verkrijgt.
- Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap voorzichtig het merg van de schil met een mes. Voeg dit samen met het afgeschraapte stokje van de vanille in de amandelmelk en roer alles goed door elkaar tot de vanille zich verspreid heeft over de melk. Haal vervolgens het afgeschraapte vanillestokje uit het melkmengsel.
- Voeg de amandelmelk en het mengsel samen en werk af met een snufje zout. Meng opnieuw alles goed door elkaar tot een glad beslag.
- Bak de wafeltjes tot ze goudbruin kleuren in een voorverwarmd wafelijzer. (ca. 7-12 min.)
Geniet van deze vezelrijke snack!
Nice cream van mango & passievrucht
Ingrediënten voor 2 kommetjes:
- 1 bevroren banaan
- 1/4 mango (5-6 diepgevroren blokjes mango)
- 1 passievrucht
- 200 ml halfvolle/magere melk (of een plantaardig alternatief)
- optioneel: zoetstof (bv. Sugarly van Canderel, Stevia, Canderelpoeder, Tagatesse,...)
Bereiding:
- Voeg alles samen in een blender & blenden maar!
- Zet eventueel even in de vriezer voor een stevigere structuur.
- Serveer in je favo kommetje en een trendy lepeltje. :)
- Enjoy!
Heerlijke havermoutkoekjes
Ingrediënten voor ca. 15 koekjes:
- 2 grote bananen
- 120g havermout
- 1 tl kaneel
- extra's naar keuze vb. kokosschilfers, noten, pure chocolade, cranberries,...
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pureer de bananen (met een vork of staafmixer).
- Voeg de havermoutvlokken toe en meng het geheel goed onder elkaar.
- Voeg de overige ingrediënten toe en meng opnieuw alles door elkaar.
- Maak kleine bolletjes (diameter van ca. 3cm) van het deeg en druk deze een beetje plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Plaats gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven!
Smakelijk!