LUNCH

Lunch is het ideale moment om te genieten van lekker veel vezeltjes. Zo kan je er namelijk voor zorgen dat je niet met een knorrende buik moet wachten tot het tijd is voor het avondmaal. Liefst neem je een mix van onverteerbare en verteerbare vezels, vertaald: een volkoren graanproduct en groentjes! :)

Rabarber-Aardbei Confituur 

Ingrediënten voor 1 pot confituur:

 • 500 g aardbeien
 • 500 g rabarber
 • 1 zakje pec plus
 • zoetstof naar smaak
 • 1 citroen of 2 el citroensap uit een flesje
 • 100 ml water

Bereiding: 

 1. Was de rabarber en verwijder de draden. Snijd vervolgens in kleine blokjes.
 2. Was de aardbeien en snijd in kwartjes.
 3. Voeg het fruit samen in een kookpot en meng er het sap van 1 citroen (of citroensap uit een potje) onder. Laat het geheel even rusten.
 4. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. 
 5. Van zodra het fruit kookt, voeg je het zakje pec plus toe. Dit doe je best beetje bij beetje zodat je alles goed onder elkaar kan mengen.
 6. Laat het geheel een half kwartiertje pruttelen en proef even of je het voldoende zoet vindt. Voeg dan eventueel wat zoetstof toe en laat nog even doorkoken.
 7. Plet het fruitmengsel met een pureestamper indien je stukken fruit nog te groot vindt.
 8. Plaats een propere glazen pot op een theedoek nadat je deze hebt afgespoeld met heet water (om breken te voorkomen). Giet de confituur warm af en draai het deksel stevig vast. Draai vervolgens de confituurpot op zijn kop en laat 10 minuten zo staan om de confituur vacuüm te trekken (vooral interessant als je meerder potten maakt die je graag lang wil bewaren).
 9. Laat de confituur afkoelen.
 10. Combineer het met een lekker knapperig volkoren toastje, een volkoren snede brood of een andere bron van vezels voor een lekker voedzame lunch!

En smullen maar!